top of page
Search

Bērna dzimšanas diena....

Dzimšanas diena – ir katra bērna mīļākie svētki. Bērni gaida savu dzimšanas dienu visu gadu ar lielu nepacietību! Viņi domā par to, kādas dāvanas viņi vēlas, kurus draugus viņi vēlas uzaicināt un kā viņi svinēs savu dzimšanas dienu. Turpretī vecāki bērna dzimšanas dienu uztver kā īstu izaicinājumu, kam pamatā ir atbilstoša sagatavošanās – sākot ar ideju, rūpēm par rotājumiem, jautrām aktivitātēm un ēdienkarti, kas iepriecinās mazos viesus. Šoreiz mēs runāsim par rotājumiem, proti, kā var izrotāt dzimšanas dienas ballītes norises vietu tā, lai vienlaikus iepriecinātu bērnu, rotājumi būtu unikāli un lai tie labi izskatītos bildēs?



Viena no kļūdām, ko pieļauj vecāki, organizējot bērna dzimšanas dienas ballīti, ir – viņi cenšas izplānot visu paši, īpaši, meklējot ballītes tēmu. Patiesībā visas atbildes uz jūsu jautājumiem var sniegt jūsu pašu mazais gaviļnieks, tāpēc ir svarīgi ne tikai dzirdēt, ko saka bērni, bet arī patiesi ieklausīties tajā! Un vēl, dažreiz noslēgtie bērni, parasti neizpauž visas tās labās idejas, kas slēpjas viņu prātos. Tomēr katram bērnam ir iecienīta spēle vai grāmata, vai multfilmas varonis. Viņu interese par noteiktu tēmu – ir mūsu veiksmīgas ballītes atslēga. Tā varētu būt ballīte varoņiem un princesēm, dzīvnieku ballīte, klaunu ballīte utt., cik vien tālu sniedzas jūsu iztēle. Bērnu iztēlei nav robežu, un vecākiem dažreiz ir vērts no viņiem pamācīties. Ja bērns vēl ir mazs un viņam vēl nav mīļākā varoņa, jūs vienmēr varat izvēlēties kādu no tradicionālām un populārām dzimšanas dienas rotājumu idejām, piemēram, vienmēr labi izskatīsies ziedi, lelles, mašīnas, zooloģiskā dārzā mītošie dzīvnieki vai dzīvnieki, kas dzīvo fermā.

Bet kā būs ar izklaidi?

Pat ja jūsu bērna ballītes rotājumi izskatās satriecoši, ballīte nebūs izdevusies, ja nesagatavosiet jautrus pasākumus, lai bērni būtu nodarbināti. Jautru izklaides aktivitāšu izvēle ir atkarīga arī no jūsu bērna un viņa draugu rakstura un interesēm. Jūs varat meklēt apslēptos dārgumus, tā ir lieliska ideja pirātu ballītei, vai varat minēt mīklas, vai pat sarīkot svinības bērnu spēļu istabā. Jūs arī varat kaut ko bērniem iemācīt un nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – bērni lieliski pavadīs laiku, un jūs palīdzēsiet viņiem labāk izprast apkārtējo pasauli vai veicināsiet viņu radošumu. Kas īsti ir izglītojošā dzimšanas dienas ballīte? Tie ir svētki ar īpašu programmu, piemēram, skautu nometnes ballīte. Maģiskā dzimšanas diena ir vesela eksperimentu jūra, ķīmiska laboratorija un pārsteigumu virkne – viss vienā. Izglītojošās dzimšanas dienas parasti vada profesionālie animatori, bet varat novadīt to paši, ja veiksiet atbilstošus sagatavošanās darbus un pāris reizes to izmēģināsiet, kā arī ja nebaidāties būt uzmanības centrā.



Autors: https://www.ksenukai.lv/kp/idejas-bernu-ballitei/7j


193 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page